Abonē e-avīzi "Zemgales Ziņas"!
Abonēt
casibom giriş casibom casibom giriş casibom giriş casibom casibom giriş casibom casibom giriş casibom giriş bahsegel casibom casibom giriş

Dzērājšoferis aiztiesājas līdz pat Senātam

21. augustā Latvijas Republikas Senāts iepazinās ar dobelnieka Egila (vārds mainīts) sūdzību par Zemgales apgabaltiesas 2024. gada 28. maija lēmumu un nolēma atteikties uzsākt kasācijas tiesvedību. Līdz ar to tajā pašā dienā spēkā stājās Zemgales rajona tiesas spriedums, ar kuru Egils atzīts par vainīgu transportlīdzekļa vadīšanā, esot alkohola reibumā, un sodīts ar 200 stundām sabiedriskā darba.

Savu vainu neatzīst

Savu vainu Egils tā arī nav atzinis. Pirmās instances tiesā, kas notika Tukumā, vīrietis liecināja, ka 2023. gada naktī uz 10. aprīli viņš kopā ar radinieku Jāni (vārds mainīts) automašīnā “Audi A4”, kuru vadījusi viņa māsa, piebraukuši pie mājas Dobelē, Krasta ielā. Egils un Jānis, būdami pasažieri, brauciena laikā lietojuši alkoholiskos dzērienus. Māsai neesot izdevies kārtīgi noparkoties stāvvietā. Egils, kurš pirms tam sēdējis aizmugures sēdeklī, pārsēdies vadītāja vietā, bet kustību nemaz neesot uzsācis (mašīnai bijušas tehniskas problēmas), jo uzreiz klāt bija policisti, kas izrāva atslēgu no aizdedzes. Automašīna esot bijusi kustībā neilgi pirms tam, kad atpakaļgaitā brauca māsa. Ja policijas darbinieki nebūtu ieradušies, varbūt viņš būtu mēģinājis ieslēgt atpakaļgaitu, lai novietotu mašīnu stāvvietā, bet varbūt arī ne. Vispār viņš neatceroties, kāpēc apsēdies vadītāja vietā, iespējams, lai izslēgtu automašīnas dzinēju.

Lai turpinātu lasīt rakstu, nepieciešams iegādāties ZZ.lv abonementu:

"ZZ.lv Plus" abonentiem būs pieeja unikālam izdevniecības saturam, kur atspoguļosim notikumus un procesus vietējos novados. Raksti, intervijas, bilžu galerijas, video saturs.

Abonē ZZ.lv digitālo saturu par 0.99€ uz pirmajām 4 nedēļām*

*Pēc izmēģinājuma perioda beigām ik pēc četrām nedēļām tiks veikts automātiskais maksājums - 1.99€ par abonēšanas periodu. Abonēšanu vari pārtraukt jebkurā brīdī savā ZZ.lv kontā.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
ZZ.lv komanda.