Abonē e-avīzi "Zemgales Ziņas"!
Abonēt
casibom giriş casibom bahsegel jojobet

Sabiedriskā centra skvērā ieskandinās Miķeļdienu

Ar rudens ražas parādi, ražas maiņas tirdziņu un citām izzinošām aktivitātēm nedēļas nogalē, 27.septembrī, pulksten 18 Skolotāju ielas 8 skvērā norisināsies Miķeļdienas svinības, informē Jelgavas Sabiedriskais centrs.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Pasākuma apmeklētājiem kopā ar Jelgavas folkloras kopu “Dimzēns” un Jaunsvirlaukas pagasta folkloras kopu “Liepāre” būs iespēja izzināt talkošanas tradīcijas, iepazīt rudens ražas dažādību un nozīmi, veikt dažādus rituālus, kas vērsti uz nākamā gada ražas nodrošināšanu un labklājību, kā arī piedalīties folkloras kopas “Dimzēns” vadītājas Veltas Lejas organizētajās rotaļās un sadziedāties.

Uz Miķeļdienas svinībām interesenti aicināti ierasties ar dārzeņiem, augļiem vai ogām. Īpaši gaidīs interesantos, brīnumainos vai dubultos augļus un dārzeņus, tādējādi godinot auglības dievību Jumi, kas simbolizē pārticību. Atnestie augļi un dārzeņi tiks izstādīti apskatei rudens ražas parādē pasākuma laikā.

Tāpat pasākumā tiks organizēts rudens ražas maiņas tirdziņš, kurā ikviens apmeklētājs izaudzēto varēs iemainīt pret sev nepieciešamo. Piemēram, ja šogad izdevusies liela ābolu raža, tos varēs iemainīt pret ķirbi vai kādu citu dārzeni.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Jāpiebilst, ka Miķeļus, Mikāli vai Miķeļdienu visā Latvijā tradicionāli svin 29. septembrī. Miķeļos ar svinībām un gardu mielastu tiek atzīmēta lielo darbu noslēgšana, galdā tiek celts viss, kas vasarā sarūpēts.

Foto: unsplash.com

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
ZZ.lv komanda.