Abonē e-avīzi "Zemgales Ziņas"!
Abonēt
casibom giriş casibom bahsegel jojobet

“Zemgale/LBTU” tiek galā ar “Prizmu” pirmajā trešdaļā (FOTO, VIDEO)

Jelgavas hokeja komanda “Zemgale/LBTU” savās mājās ar rezultātu 6:2 pārspēja Rīgas “Prizmu”, svinot sesto uzvaru pēc kārtas “Optiebt” Baltijas līgā. Lielāko vārtu skaitu jelgavnieki guva pirmajā trešdaļā.

“Zemgale/LBTU” vārtus, līdzīgi iepriekšējai spēlei, sargāja Mariuss Bajaruns-Galejs, bet Aksels Ozols pildīja rezerves vārtsarga lomu. Aizsardzība palika bez Patrika Seiļa un viņa vietu aizņēma Kristers Brauns, kuram nav sveša aizsarga loma. Savukārt uzbrukumā Kristera vietā tika ielikts Nils Vanags.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Jelgavnieku kapteinis Gatis Gricinskis šoreiz nepiedalījās spēlē un viņa vietā komandu vadīja Ričards Bernhards. Rezultatīvā uzbrucēja posteni aizvietoja jaunais Kristers Vītoliņš.

Daudzi apmeklētāji sagaidīja sīvu cīņu un zināmu intrigu no spēles. “Zemgale/LBTU” visu intrigu likvidēja jau pirmajās trešdaļas piecās minūtēs. Rīdzinieki ļāva jelgavniekiem brīvi saspēlēties laukuma vidū un savā aizsardzības zonā, kas ļāva “Zemgale/LBTU” hokejistiem viegli gūt vārtus.

Sākumā Roberts Vītols (R. Kaļķis) pārsteidza ASV dzimušo rīdzinieku vārtsargu Maršalu Merfiju (Marshall Murphy) ar precīzu metienu vārtu augšējā stūrī. 15 sekundes vēlāk ripu vārtos raidīja Rustams Begovs pēc Kevina Strādnieka precīzas piespēles. Divas minūtes vēlāk Kristers Brauns saņēma ripu no Toma Mota un raidīja tālajā vārtu stūrī – 3:0.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

“Prizmas” galvenais treneris Ēriks Miļūns pieprasīja 30 sekunžu pārtraukumu, kurā centās pamodināt savus spēlētājus: “Iesildīšanās ir beigusies. Ir jāsāk spēlēt.”

Pēc divām minūtēm Ričards Bernhards izslidoja uz vārtu priekšu un pārmeta ripu pāri amerikāņu vārtsarga kājsargam, gūstot ceturtos vārtus. Tas bija brīdis, kad ASV leģionāru “Prizmas” vārtos nomainīja Jānis Sidašs.

“Zemgale/LBTU”, negaidot tik lielu rezultativitāti, nedaudz mazināja tempu un zaudēja koncentrāciju. Savā aizsardzības neveikli izrīkojās ar ripu, kas ļāva Emīlam Ezītim vienus vārtus atgūt.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Rīdzinieki gan nespēja uzlabot savu sniegumu aizsardzībā un pirmās trešdaļas noslēgumā Toms Mots (M. Streikšs, R. Vītols) guva piektos vārtus – 5:1.

Jau pirmajā trešdaļā viesi sāka provocēt jelgavniekus uz disciplīnas pārkāpumiem un otrajā trešdaļā emocijas tikai pieņēmās spēkā. Komandas apmainījās ar vārtu guvumiem, spēlējot vairākumā. “Zemgale/LBTU” lielo vairākumu realizēja Kevins Strādnieks, bet “Prizmas” rindās spēlētāju pārsvaru izmantoja Artūrs Apfelbaums – 6:2.

Trešā trešdaļa bija pārpilna ar noraidījumiem un kautiņiem, kā rezultātā komandas vārtus vairs neguva. Kopumā līdz spēles beigām “Prizmas” rindās tika noraidīti Tomass Ričards Zakss un Kristers Bormanis, “Zemgale/LBTU” – Gustavs Millers. Jelgavnieki spēles gaitā kopā nopelnīja 39 soda minūtes, rīdzinieki – 62.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Jau trešdien, 9. oktobrī Jelgavas ledus hallē jelgavnieki aizvadīs spēli pret Igaunija “HC Panter”, kuri šosezon pretendē uz trešo pozīciju “Optibet” Baltijas līgas turnīra tabulā.

“Optibet” Baltijas līgas turnīra tabula

VietaKomandaSpēlesPunkti
1.Mogo/RSU713
2.Zemgale/LBTU712
3.HC Panter812
4.Prizma64
5.Energija43
6.Rīgas HS51
7.7BET Hockey Punks50

Foto: Ruslans Antropovs

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
ZZ.lv komanda.