Abonē e-avīzi "Zemgales Ziņas"!
Abonēt
casibom giriş casibom bahsegel jojobet

“Zemgale/LBTU” otro spēli pēc kārtas noslēdz ar pēcspēles metieniem (VIDEO)

“Zemgale/LBTU” uzbrucējs Rustams Begovs

Jelgavas hokeja komanda “Zemgale/LBTU” otro spēli pēc kārtas noslēdz ar pēcspēles metieniem, tikai atšķirībā no iepriekšējas “Optibet” Baltijas līgas cīņas, šoreiz jelgavnieku ar rezultātu 6:5 (4:1; 1:1; 0:3; 0:0; 1:0) pārspēja Rīgas “Prizmu”.

“Zemgale/LBTU” vārtus otro spēli pēc kārtas tika uzticēt aizsargāt Akselam Ozolam. Uzbrucējs Pēteris Purmalis netika iekļauts sastāvā, bet viņa vietā uz spēli tika pieteikts Kristers Vītoliņš un atgriezies arī Toms Mots.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

“Prizmas” galvenais treneris Ēriks Miļūns, neskatoties uz iepriekšējās spēles sniegumu, vārtu aizstāvēšanu atkal uzticēja amerikāņu leģionāram Māršalam Deilam Mērfijam (Marshall Dale Murphy). Rīdzinieku aizsardzības līnijā notika “JAHL” spēlējošo aizsargu rotācija – Rainera Meikšāna vietā pieteikt Kirils Vasiļjevs.

“Prizmas” uzbrukums pēc iepriekšējas savstarpējas spēles palika bez diskvalificētā Tomasa Ričarda Zaksa un Riharda Mertena. Viņu vietas aizņēma Roberts Stāmurs no junioru vienības un Rihards Purgailis, kurš iepriekšējo “JAHL” sezonu aizvadījis “HS Kurbads” sistēmā.

Droši varēja pateikt, ka spēles scenārijs nebūs līdzīgs, iepriekšējai savstarpējai spēlei, kurā jelgavnieki nokārtoja uzvaru jau pirmajā trešdaļā. Tomēr jau 40 sekundē “Zemgale/LBTU” aizsargs Renarts Džerods Alksnis pieslēdzās uzbrukumam un pēc Kristiāna Zelta piespēles, apspēlēja amerikāņu vārtsargu – 1:0.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Četras minūtes vēlāk “Prizmas” spēlētājiem vārtu priekšā izdevās sasaistīt trīs jelgavnieku spēlētājus un vārtsargu, kas ļāva Haraldam Štrombergam netraucēti izlīdzināt spēles rezultātu – 1:1.

Trešdaļas vidū “Prizmas” hokejisti nonāca lielā mazākumā un aizsargs Artūrs Brikmanis (Begovs, Trastašenkovs) atkāroti izvirzīja “Zemgale/LBTU” spēles vadībā. Laukuma saimniekiem saglabājās problēmas ar disciplīnu un vēl vienu vairākumu Kevins Strādnieks (Trastašenkovs, Zaprivoda) pārvērta par divu vārtu pārsvaru – 3:1.

“Prizmas” galvenais treneris Ēriks Miļūns, līdzīgi kā iepriekšēja spēlē, bija spiests mainīt vārtsargu un laist uz laukumu Jāni Sidašu, kurš sausā palika vien 5 minūtes, jo Antons Trastašenkovs veiksmīgi ieraidīja ripu vārtos pēc elegantas Kevina Strādnieka (Begovs) piespēles – 4:1.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Otrajā trešdaļā abas komandas centās izmantot tuvā soliņa priekšrocību, bet pārliecinoši nespēja nostāties pretinieka aizsardzības zonā. Rezultāta spēle gāja no vārtiem uz vārtiem un arī ar bīstamiem metieniem. Tikai otrās trešdaļas otrajā pusē Kevins Strādnieks spēja noguldīt uz ledus pretinieku uz ledus, lai pareizā brīdi atdotu piespēli uz vārtu priekšu, kur uzbrukumam pieslēdzās Robert Kaļķis, panākot rezultātu 5:1.

Pašā trešdaļas izskaņā “Zemgale/LBTU” pazaudēja ripu uz savas aizsardzības zonas zilās līnijas un Matīss Bīriņš guva otros vārtus “Prizmas” labā – 5:2.

Trešajā trešdaļā jelgavniekiem parādījās pārsvars ripas kontrolē un tie veidoja bīstamas situācijas pie rīdzinieku vārtiem, bet ripa tajos nevēlējās krist iekšā. Savukārt spēles nogriežņa vidū “Prizmas” uzbrucējs Roberts Jekimovs izmantoja vairākumu un samazināja vārtu deficītu – 5:3.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Kamēr jelgavniekiem ripa turpināja nekrist vārtos, divas minūtes vēlāk laukuma saimnieki izveidoja ātru pretuzbrukumu, kuru ar precīzu metienu noslēdza Rodrigo Strautiņš – 5:4.

“Zemgale/LBTU” piecas minūtēs pavadīja rīdzinieku aizsardzības zonā, mēģinot gūt vēl kādus vārtus, bet netika pie jebkāda rezultāta. Savukārt “Prizma” savā vienīgajā uzbrukumā spēja noturēt ripu viesu zonā un noslēgt to Vitālija Pavlova precīzu metienu, izlīdzinot rezultātu – 5:5.

Arī papildlaikā “Zemgale/LBTU” hokejistiem bija pārsvars ripas kontrolē un arī iespēja spēlēt vairākumā, bet šīs iespējas netika izmantotas, lai noslēgtu spēli. Pēcspēles metienos ripu pretinieku vārtos divreiz izdevās ieraidīt Rustamam Begovam un tas izrādījās par vienu reizi vairāk nekā pretiniekiem – 6:5.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Nākošajā ceturtdienā, 17. oktobrī “Zemgale/LBTU” hokejisti dosies izbraukumā uz Viļņu, kur aizvadīs spēli ar Lietuvas komandu “7BET Hockey Punks”.

“Optibet” Baltijas līgas turnīra tabula

VietaKomandaSpēlesPunkti
1.Mogo/RSU1019
2.HC Panter1016
3.Zemgale/LBTU915
4.Energija75
5.Prizma75
6.Rīgas HS71
7.7BET Hockey Punks60

Foto: Ruslans Antropovs | arhīvs

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
ZZ.lv komanda.