Abonē e-avīzi "Zemgales Ziņas"!
Abonēt
casibom giriş casibom bahsegel jojobet

Nākamgad ledus mākslā atdzims Visuma stāsts

2025. gada 7.– 9. februārī Jelgavā norisināsies 26. Starptautiskais ledus skulptūru festivāls. Gatavošanās pasākumam jau sākusies, un līdz 19. novembrim izsludināta tēlnieku pieteikšanās, informē pašvaldība.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Pasākuma organizatori pašvaldības iestāde “Kultūra” norāda, ka šoreiz Ledus skulptūru festivāla dalībnieki un ikviens apmeklētājs kļūs par daļu no burvīgā ceļojuma, kur iztēle satiekas ar kosmosu un sapņu ēteriskais skaistums pārsniedz realitātes robežas. Šā gada ledus skulptūru konkurss māksliniekus aicinās izpētīt tēmu “Visuma stāsts”, kas iemieso kosmosa brīnumu un atklāj planētu noslēpumus ledus mirdzumā. Katra skulptūra vedīs skatītājus ceļojumā pa kosmosu, radot pārdomas par mūsu cerībām, sapņiem un zvaigznēm.

Jāpiebilst, ka žūrijas komisija izvēlēsies tēlniekus, kuriem būs iespēja savas skices realizēt ledū. Izvēlētie mākslinieki darbus Jelgavas pilsētvidē veidos no 2025. gada 1. līdz 7. februārim, kad notiks festivāla atklāšana, bet tēlnieku veikumu festivāla apmeklētāji varēs novērtēt no 7. līdz 9. februārim.

Iesniegt savus skiču projektus tēlnieki var līdz 19. novembrim.

Foto: Jelgava.lv

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
ZZ.lv komanda.