Abonē e-avīzi "Zemgales Ziņas"!
Abonēt
casibom giriş casibom bahsegel jojobet

Darba vizītē Dobelē tikās Latvijas novadu Izglītības pārvalžu vadītāji

17. un 18. oktobrī Dobelē norisinājās Reģionālās Attīstības centra un Novadu Apvienības (RACA) seminārs, kurā RACA izpilddirektora Venta Armanda Kraukļa vadībā pulcējās visu Latvijas novadu Izglītības pārvalžu vadītāji un viņu vietnieki, lai savstarpēji un kopā ar Izglītības un zinātnes ministrijas pārstāvjiem runātu, diskutētu un dalītos labās prakses piemēros par nozīmīgiem izglītības jomas jautājumiem un turpmākajiem izaicinājumiem, informē Dobeles novada pašvaldība.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Abu semināra dienu darba kārtība aizsākās Dobeles Mūzikas skolā, kur viesi sākotnēji iepazinās ar izglītības iestādi, kam sekoja Dobeles novada domes priekšsēdētāja Ivara Gorska stāstījums par skaitļiem, faktiem un izaicinājumiem pašvaldībai izglītības jomā. Dobeles novada Izglītības pārvaldes vadītāja Aija Didrihsone kolēģus iepazīstināja ar izglītības ekosistēmu jeb skolu tīklu, kā arī par Izglītības pārvaldes atbildības jomām un sadarbību ar izglītības iestādēm. Savukārt, par pieaugušo izglītību un sadarbību ar pašvaldībā esošajām skolām klātesošos iepazīstināja PIUAC vadītāja Monta Mantrova.

Turpinājumā sekoja Valsts izglītības satura centra Izglītības iestāžu profesionālā atbalsta departamenta vadītājas vietnieces Intas Ozolas sniegtā informācija par tuvākajā laikā plānotajām aktivitātēm projektā “Mācību procesa kvalitātes pilnveide, īstenojot pedagogu profesionālās darbības atbalsta sistēmas attīstību, izglītojamo izcilības aktivitāšu nodrošinājumu un metodiskā atbalsta materiālu izstrādi pedagogiem”, kā arī Mācību atbalsta un iekļaujošās izglītības departamenta vadītājas vietnieces Sigitas Upmales informācija par projekta “Skola – kopienā” īstenošanu, kas ir plānots kā tikko īstenotā projekta “PuMPuRS” turpinājums. Viennozīmīgi, darba turpinājumā neiztrūka jautājumi un diskusijas par finanšu jautājumiem, uz kuriem atbildes sniedza Edīte Kanaviņa, IZM Izglītības departamenta direktore.

Semināra dalībniekiem dienas turpinājumā tika piedāvāta iespēja iepazīties ar Dobeles Amatniecības un vispārizglītojošo vidusskolu, saklausīt Dobeles Valsts ģimnāzijas lomu Dobeles novada izglītības ekosistēmā.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Kopā ar Starptautiskās Jauniešu programmēšanas skolas Datorium vadītāju Anželu Džafarovu tika diskutēts par tēmu – Mākslīgā intelekta rīki – mūsdienīga izglītības procesa jaunie palīgi. Sarunai sekoja Datorium speciālistu Anželas Džafarovas un Ingas Stiprās vadībā praktiska darbošanās, kurā katrs semināra dalībnieks pats varēja pārliecināties par mākslīgā intelekta ģenerēšanas spējām.

Pirmā semināra diena noslēdzās Dobeles Livonijas ordeņa pilī ar pedagoģiski izzinošu nodarbību.

Otrajā dienā darbs turpinājās kopā ar Dobeles sākumskolas pedagogiem, kas novadu Izglītības pārvalžu pārstāvjus iepazīstināja ar savas labās prakses iestrādēm, īstenojot iekļaujošo izglītību. Tam sekoja viesošanās Dobeles Dārzkopības institūtā, Pētera Upīša dārzā un muzejā, vienlaikus izzinot institūta piedāvātās sadarbības iespējas ar Dobeles Valsts ģimnāziju zinātnē un pētniecībā.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Šāda veida organizēti semināri ir ieguvums ikvienam tā dalībniekam, un šoreiz tā bija iespēja visiem izglītības jomas vadītājiem pašvaldībās dalīties pieredzē, uzzināt jaunākās aktualitātes un kopīgi meklēt risinājumus izaicinājumiem izglītībā.

Šis bija otrais RACA organizētais seminārs izglītības jomas pārstāvjiem, pirmo reizi visiem bija iespēja tikties šī gada februārī Cēsu novadā.

Foto: no Dobeles novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas arhīva

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
ZZ.lv komanda.