Pirmdiena, 15. decembris
Johanna, Hanna, Jana
weather-icon
+2° C, vējš 2.38 m/s, R-DR vēja virziens
ZZ.lv bloku ikona

Subsīdijas higiēnas vadlīniju izstrādei

Zemkopības ministrija aicina pārtikas pārstrādātāju asociācijas, zinātniskās institūcijas, kā arī nozares ekspertus iesniegt pieteikumus nacionālajam atbalstam pārtikas nozaru labas higiēnas prakses vadlīniju izstrādei.

Zemkopības ministrija (ZM) aicina pārtikas pārstrādātāju asociācijas, zinātniskās institūcijas, kā arī nozares ekspertus iesniegt pieteikumus nacionālajam atbalstam pārtikas nozaru labas higiēnas prakses vadlīniju izstrādei. Iesniegumus pieņems Lauku atbalsta dienests (LAD) Rīgā līdz 25. februārim.
Kā informē ZM Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas vietniece Solveiga Lazovska, līdz 25. februārim jāiesniedz tikai vadlīniju izstrādes projekta pieteikums. “Iesnieguma sagatavošanai atlikušas divas nedēļas laika, tāpēc aicinu asociācijas un zinātniekus pasteigties. Saskaņā ar subsīdiju nolikumu vadlīnijas jāiesniedz līdz 15. novembrim. Lai to sagatavošana veiktos raitāk, ZM izstrādājusi ieteicamo Labas higiēnas prakses vadlīniju struktūru, ar kuru paredzēts iepazīstināt šo subsīdiju pretendentus,” skaidro ZM valsts sekretāre Laimdota Straujuma.
Nepieciešamā dokumentācija subsīdiju pretendentam jāsagatavo atbilstoši noteikumu par valsts atbalstu lauksaimniecībai 2006. gadā un tā piešķiršanas kārtību 4. pielikuma 5. sadaļai “Atbalsts lauksaimniecībā izmantojamiem zinātnes projektiem”. Informācija par pieteikšanās kārtību, kā arī iesnieguma veidlapas paraugs atrodams ZM interneta mājas lapā www.zm.gov.lv, kā arī LAD rajonu nodaļās un interneta mājas lapā www.lad.gov.lv.
Valsts atbalsts tiks piešķirts pēc vadlīniju saskaņošanas ar Pārtikas un veterināro dienestu (PVD). Pēc tam nozares pārstāvji vadlīnijas varēs izmantot sava uzņēmuma darbā.
ZM noteikusi arī prioritāros vadlīniju izstrādes virzienus šajā gadā. Tie ir šādi: gaļas produktu ieguve un pārstrāde, putnu gaļas ieguve un pārstrāde, augu izcelsmes pārtikas produktu pārstrāde, primāro produktu pārstrāde lauku saimniecībā (tā saucamie mājražotāji), atsevišķi izceļot augu un dzīvnieku izcelsmes produktu ražošanu, kā arī sabiedriskā ēdināšana. Taču noteiktās prioritātes neizslēdz iespēju pretendēt uz atbalstu vadlīniju izstrādei citās pārtikas aprites jomās.
Vadlīniju uzdevums ir skaidrot higiēnas regulu vispārīgo normu konkrēto pielietojumu atsevišķās pārtikas aprites nozarēs. Vadlīnijas būs nepieciešamas pārtikas apritē iesaistītajiem uzņēmējiem, jo tajās detalizēti tiks skaidroti vispārējie regulu jautājumi. Primārais, pēc kā tiks vērtēts uzņēmums, ir regula. Taču, ja radīsies neskaidrības, papildus ņems vērā vadlīnijās fiksēto.

ZZ.lv bloku ikona Komentāri

ZZ.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.