Abonē e-avīzi "Zemgales Ziņas"!
Abonēt
casibom giriş casibom bahsegel jojobet

Vidusskolēni veicina sadarbību ar uzņēmējiem

Piektdien, 18. oktobrī, Jelgavas Tehnoloģiju vidusskolā norisinājās pasākums, kas veicināja sadarbību starp 10.–12. klašu skolēniem un uzņēmējiem, palīdzot skolēniem attīstīt zinātniskās pētniecības vai projekta darbus, informē Jelgavas Izglītības pārvalde.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Pasākumā piedalījās pārstāvji no trīspadsmit uzņēmumiem un organizācijām, tostarp Latvijas Valsts mežzinātnes institūta “Silava”, Bērnu un pusaudžu resursu centra, SIA “Vozorom”, SIA “Jelgavas tipogrāfija”, nodibinājuma “Jāņa Bisenieka fonds”, asociācijas “Latvijas koks”, Mēbeļu ražotāju asociācijas Latvijā, Latvijas Kokrūpniecības federācijas, SIA “Jelgavas pilsētas slimnīca”, Nodarbinātības valsts aģentūras, Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes Veterinārmedicīnas fakultātes, Jelgavas Tehnoloģiju vidusskolas Jauniešu uzņēmējdarbības un karjeras motivācijas centra, kā arī Informācijas tehnoloģiju centra.

Katra uzņēmuma pārstāvji iepazīstināja skolēnus ar savu darbības jomu, savukārt vidusskolēni guva iespēju izpētīt uzņēmēju piedāvātās pētniecības darbu tēmas un uzzināt par pieejamo atbalstu to īstenošanā.

“Šis pasākums mums kā 12. klases skolniecēm ir ļoti vērtīgs. Tas palīdz labāk izprast, kādā virzienā vērst zinātniskās pētniecības darbu un kur likt akcentus,” dalījās Jelgavas Tehnoloģiju vidusskolas skolnieces Lelde un Agnija.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Jauniešu uzņēmējdarbības un karjeras motivācijas centra izglītības metodiķe Daiga Bukonte atzina: “Šis ir pirmais šāda veida pasākums, kurā jaunieši ātro randiņu formātā var sarunāties ar dažādu nozaru pārstāvjiem. Tas ir lielisks veids, kā motivēti jaunieši var satikt uzņēmumus, kuri ir gatavi dalīties savās zināšanās un pieredzē.” Viņa arī piebilda, ka pasākumā piedalījās pārstāvji ne tikai no Jelgavas, bet arī no Dobeles un citiem Zemgales reģiona novadiem.

Pasākumu “Soli tuvāk” organizēja Jelgavas Tehnoloģiju vidusskolas Jauniešu uzņēmējdarbības un karjeras motivācijas centrs, un tajā piedalījās skolēni no Jelgavas Tehnoloģiju vidusskolas, Jelgavas Valsts ģimnāzijas un Dobeles Valsts ģimnāzijas.

Foto: Jelgavas Izglītības pārvalde

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
ZZ.lv komanda.