Abonē e-avīzi "Zemgales Ziņas"!
Abonēt
casibom giriş casibom bahsegel jojobet

Sāksies ielu izbūve ap Zemgales industriālā parka teritoriju

Šonedēļ sākas būvdarbi, īstenojot projektu “Zemgales industriālā parka attīstība, I kārta”. Tā gaitā tiks pārbūvēti Atmodas, Lapskalna, Slokas ielas un Meiju ceļa posmi, kā arī izveidoti jauni ielu posmi, lai savienotu Atmodas ielu ar Dobeles šoseju, informē pašvaldība.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Kā informē pašvaldības iestāde “Pilsētsaimniecība”, šonedēļ darbi sākas ar būvdarbu trases nospraušanu, satiksmes organizācijas zīmju uzstādīšanu, koku, krūmu izzāģēšanu, celmu izlaušanu un apauguma tīrīšanu Lapskalna ielā, Slokas ielā un Atmodas ielas posmā no Dobeles šosejas līdz Ganību ielai.

Iedzīvotājiem, kas dzīvo vai pārvietojas ar autotransportu šajā teritorijā, jāņem vērā satiksmes organizācijas izmaiņas. No šīs nedēļas līdz nākamā gada 31. jūlijam satiksme būs slēgta Slokas ielas posmā no Meiju ceļa līdz Uzvaras ielai, Lapskalna ielas posmā no Zvejnieku ielas līdz Slokas ielai, kā arī Atmodas ielas posmā no Meiju ceļa līdz Lapskalna ielai.

Sākoties intensīvākiem būvdarbiem, satiksmes ierobežojumi, tostarp arī attiecībā uz auto novietošanu, būs noteikti arī Atmodas ielā un Meiju ceļā no Satiksmes ielas līdz 1. līnijai.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Pēc koku un krūmu izzāģēšanas darbi secīgi turpināsies ar ūdensvada, kanalizācijas un lietus ūdens kanalizācijas tīklu izbūvi.

Kopējās projekta izmaksas ir 23 968 935,45 eiro – 20 miljoni eiro ir ES Atveseļošanas un noturības mehānisma finansējums, 3 968 935,45 eiro ir Jelgavas pašvaldības līdzfinansējums.

Kā informē pašvaldības Attīstības un pilsētplānošanas departaments, projekta mērķis ir attīstīt infrastruktūru Zemgales industriālā parka teritorijai un investoru piesaistei, kā arī sekmēt jaunu darba vietu ar augstu pievienoto vērtību radīšanu. Parka teritorijā perspektīvi varētu attīstīties tādas nozares kā zināšanu ietilpīga bioekonomika, viedā enerģētika, informācijas un komunikācijas tehnoloģijas, viedie materiāli, tehnoloģijas un inženiersistēmas.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Lai teritorija attīstītos, vispirms ir jāsakārto transporta infrastruktūra, kas nodrošinās piekļuvi industriālajam parkam. Realizējot šo projektu, tiks uzlabota pilsētas četru ielu posmu satiksmes un inženierkomunikāciju infrastruktūra 4,16 kilometru kopgarumā:

  • pārbūvēs Atmodas ielas posmu līdz Lapskalna ielai, tostarp izbūvējot divus jaunus ielas posmus 810 metru garumā, lai savienotu Atmodas ielu ar Dobeles šoseju. Ielā tiks pārbūvēti arī lietus ūdens kanalizācijas tīkli, ūdensapgādes un kanalizācijas tīkli, apgaismojums, kā arī izbūvēts elektronisko sakaru tīkls un autostāvvietas;
  • pārbūvēs Lapskalna ielas posmu no Slokas ielas līdz Zvejnieku ielai, tostarp plānota jauna ielas posma izbūve 46 metru garumā, iekļaujot lietus ūdens kanalizācijas tīklu aku pārbūvi un pievadu izbūvi, ūdensapgādes un kanalizācijas tīklu, apgaismojuma un elektronisko sakaru tīklu izbūvi un pārbūvi;
  • pārbūvēs Slokas ielas posmu no Meiju ceļa līdz Lapskalna ielai, iekļaujot lietus ūdens kanalizācijas tīklu aku pārbūvi un pievadu izbūvi, ūdensapgādes un kanalizācijas tīklu, apgaismojuma un elektronisko sakaru tīklu izbūvi un pārbūvi;
  • Meiju ceļa posmā no Satiksmes ielas līdz 1. līnijai tiks atjaunots asfaltbetona segums, kā arī pārbūvētas lietus ūdens kanalizācijas tīklu akas un izbūvēti pievadi, izbūvēts ūdensapgādes un kanalizācijas tīkls, apgaismojums un pārbūvēti elektronisko sakaru tīkli.

Jāpiebilst, ka visus būvdarbus plānots pabeigt 2025. gada rudenī.

Foto: Jelgava.lv

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
ZZ.lv komanda.