Abonē e-avīzi "Zemgales Ziņas"!
Abonēt
casibom giriş casibom bahsegel jojobet

Izsola divus kultūras pieminekļus – vēsturisku dzīvojamo māju “Upenieki” un Bērvircavas muižas kungu māju

Jelgavas novada pašvaldība informē, ka izsolē tiek piedāvāti divi pašvaldībai piederoši nekustamie īpašumi, kuriem noteikts reģiona nozīmes kultūras pieminekļa statuss – “Upenieki”  Salgales pagastā un “Kastaņu iela 2” jeb Bērvircavas muižas kungu māja Bērvircavā, Sesavas pagastā.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Nekustamais īpašums “Upenieki” Salgales pagastā sastāv no zemes vienības 0,393 ha platībā un būvēm – vēsturiskas dzīvojamās ēkas ar kopējo platību 402,4 m2 un šķūņa – 229,1 m2 platībā. Dzīvojamā ēka būvēta 19. gadsimta sākumā un pašlaik netiek apdzīvota. Ēkas plānojums, telpu platības, izmantotie materiāli ir atbilstoši tā laika prasībām. Ēkas tehniskais stāvoklis novērtēts kā apmierinošs/slikts. Nekustamais īpašums ir reģiona nozīmes arhitektūras pieminekļa “Dzīvojamā māja “Upenieki”” ar valsts aizsardzības Nr. 5251 sastāvā.

Objekta izsoles sākumcena ir 10 200 eiro, izsoles solis – 500 eiro.

Savukārt nekustamais īpašums “Kastaņu iela 2”  Bērvircavā, Sesavas pagastā, sastāv no zemes vienības 0,2472 ha platībā un ēkas 701,1 m2 platībā. Bērvircavas muižas kungu māja ir vecākā koka kungu māja Latvijā un viena no vecākajām koka ēkām Baltijā. Pēc pētnieku domām muižas dzīvojamā ēka celta 17. gadsimta beigās. Ēkā saglabājušās unikālas 17. gadsimta beigās – 18. gadsimta pirmajā pusē apgleznotas griestu sijas, kādas līdz šim nav atklātas nevienā citā muižas ēkā Latvijā. Ēka atrodas sliktā tehniskā stāvoklī. Nekustamais īpašums ir reģiona nozīmes arhitektūras pieminekļa “Bērvircavas muižas kungu māja un parks” ar valsts aizsardzības Nr. 5242 sastāvā.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Objekta izsoles sākumcena ir 14 000 eiro, izsoles solis – 500 eiro.

Jāpiebilst, ka abas izsoles tiek organizētas elektroniski. Pretendentu reģistrācija izsolēm notiks līdz 11. novembra pulksten 23.59. Izsoles noslēgsies 21. novembrī pulksten 13.

Foto: Jelgavasnovads.lv

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
ZZ.lv komanda.