Abonē e-avīzi "Zemgales Ziņas"!
Abonēt
casibom giriş casibom bahsegel jojobet

No nākamā gada vairākus pašvaldības sociālos pakalpojumus nodrošinās Samariešu apvienība

Oktobra domes sēdē pieņemts lēmums deleģēt biedrībai “Latvijas Samariešu apvienība” iedzīvotājiem sniegt vairākus pašvaldības sociālos pakalpojumus, kurus līdz šim nodrošināja Jelgavas Sociālo lietu pārvalde. Ar nākamo gadu Latvijas Samariešu apvienība uz līguma pamata Stacijas ielā 13 sniegs bērnu ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūcijas pakalpojums, grupu dzīvokļa pakalpojums un dienas aprūpes centra pakalpojums pilngadīgām personām ar garīga rakstura traucējumiem, kā arī specializētās darbnīcas pakalpojums pilngadīgām personām ar garīga rakstura traucējumiem, informē pašvaldība.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Kā uzsver Jelgavas Sociālo lietu pārvaldes vadītāja Elita Krūmiņa, lielākā daļa pašvaldību Latvijā pašas vairs nenodrošina šos pakalpojumus, bet īsteno tos uz deleģēšanas līguma pamata. Tas ļauj pakalpojumus iedzīvotājiem nodrošināt vēl kvalitatīvāk un elastīgāk. “Piemēram, specializētajā darbnīcā pilngadīgas personas ar garīga rakstura traucējumiem var apgūt darba prasmes kokapstrādē, šūšanā un ādas apstrādē, radot unikālus rokdarbus. Loģisks solis būtu šo darbu realizācija, taču, ja pakalpojumu nodrošina pašvaldība, šāda prakse ir praktiski neiespējama. Tāpat Sociālo lietu pārvaldei ir salīdzinoši neliela pieredze bērnu ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūcijas pakalpojuma, kā arī specializētās darbnīcas pakalpojuma sniegšanā. Savukārt Latvijas Samariešu apvienība šos pakalpojumus nodrošina vairākās pašvaldībās, tādējādi ir ieguvusi plašāku pieredzi un sadarbības iespējas kvalitatīvāka pakalpojuma sniegšanai. Vienlaikus ar šo soli tiks mazināts administratīvais slogs Sociālo lietu pārvaldei, kā arī īstenots princips, kas paredz – sociālo pakalpojumu plānošana ir jānodala no šo pakalpojumu sniegšanas,” skaidro E.Krūmiņa.

Jāatgādina, ka Sociālo lietu pārvalde bija izsludinājusi atklātu pretendentu atlases konkursu “Sociālo pakalpojumu sniegšana Stacijas ielā 13, Jelgavā”, lai realizētu vienotu administrēšanas modeli visiem deleģējamajiem pakalpojumiem, kā arī racionāli izmantotu speciālistu un materiāltehniskos resursus.

Par uzvarētāju konkursā atzīta biedrība “Latvijas Samariešu apvienība”, kurai ir pieredze šādu sociālo pakalpojumu sniegšanā, kvalificēts personāls, nepieciešamie finanšu resursi, augsta reputācija un atbilstoša vīzija par sociālo pakalpojumu attīstību. Biedrības piedāvātā cena pakalpojumu nodrošināšanai ir zemāka par tiem izdevumiem, ko šobrīd sedz pašvaldība par to sniegšanu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Deleģējot pakalpojumu sniegšanu biedrībai, pašvaldība bezatlīdzības lietošanā Samariešu apvienībai nodod telpas 1671,4 kvadrātmetru platībā Stacijas ielā 13, kā arī aprīkojumu.

Jāpiebilst, ka Jelgavas Sociālo lietu pārvaldes  darbinieki ir informēti par plānotajām izmaiņām, un lielākajai daļai no viņiem biedrība “Latvijas Samariešu apvienība” piedāvās darbu turpināt jau kā biedrības darbiniekiem. Tāpat arī Jelgavas Sociālo lietu pārvaldē ir vairākas sociālo darbinieku vakances.

Foto: Jelgava.lv

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
ZZ.lv komanda.