Abonē e-avīzi "Zemgales Ziņas"!
Abonēt
casibom giriş casibom bahsegel jojobet

3 jautājumi par ziemas riepu izvēli

Iestājoties rudenim un laikam paliekot arvien aukstākam, autovadītāji sāk domāt par sava spēkrata sagatavošanu ziemas sezonai. Viens no atbildīgākajiem uzdevumiem, kas jāpaveic, ir ziemas riepu montāža. Ja pienācis laiks jaunu ziemas riepu iegādei, uzmanība jāpievērš vairākiem aspektiem. Lasiet raksta turpinājumu, lai uzzinātu vairāk!

Kādēļ svarīgi iegādāties ziemas riepas?

Ziemas riepu izvēle nav saistīta tikai ar to, ka to izmantošanu nosaka likums. Sezonai atbilstošu riepu izmantošana ir drošas un komfortablas braukšanas priekšnosacījums.

Ziemas riepas no vasaras riepām atšķiras gumijas sastāva ziņā. Vasaras riepas saķeres īpašības zaudē tad, kad gaisa temperatūra samazinās par + 7 grādiem – tas ir īstais brīdis uzstādīt ziemas riepas.

Svarīga piebilde par vissezonas riepām, ko daļa autovadītāju izmantoja kā universālu risinājumu visa gada garumā – ar tām ziemas periodā pārvietoties turpmāk būs aizliegts. Tas saistīts ar to, ka vissezonas riepas ziemas periodā nav drošas.

Vai izvēlēties radžotas riepas?

Piedāvājumā arī riepas ar radzēm, kas nodrošina labāku saķeri ar ledu un sniegu. Tomēr savas specifikas dēļ tās vērts izvēlēties vien tad, ja ar auto daudz sanāk pārvietoties pa slikti uzturētiem lauku un mežu ceļiem. Braucot pa pilsētu, radžotas riepas ir skaļākas, samazinās braukšanas komforts. Jāņem arī vērā, ka daļā Eiropas valstu ar radžotām riepām pārvietoties ir aizliegts.

Kā riepu izvēli nosaka braukšanas stils un apstākļi?

Riepu izvēli ietekmē arī braukšanas stils un apstākļi. Piemēram, ja pārsvarā sanāk braukt pa labi tīrītiem ceļiem, var izvēlēties riepas ar smalkāku protektora rakstu. Sniegotiem ceļiem jāizvēlas riepas ar rupjāku protektora rakstu – lai gan tās ir skaļākas, tomēr, braucot pa sniegu, daudz drošākas.

MMK Riepas – kvalitatīvas ziemas riepas

Ja meklējat labas ziemas riepas, ieskatieties MMK Riepas  piedāvājumā www.mmkriepas.lv. Piedāvājumā kvalitatīvas un atzinīgi novērtētas riepas no labākajiem ražotājiem, kas būs ilgtspējīgs risinājums. Riepu Serviss nodrošina arī plašu pakalpojumu klāstu – piedāvājumā riepu montāža, balansēšana un citi pakalpojumi. MMK Riepas – labas riepas Jūsu auto.

Līdzīgi raksti

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
ZZ.lv komanda.