Pirmdiena, 15. decembris
Johanna, Hanna, Jana
weather-icon
+2° C, vējš 2.87 m/s, R-DR vēja virziens
ZZ.lv bloku ikona

Receptes

Mednieku sautējums. Puskilograms medījuma gaļas, trīs sīpoli, 100 gramu taukvielu, 300 gramu sēņu (baravikas, rudmieses vai sviesta bekas), trīs burkāni, kartupeļi, kadiķogas, pipari, sāls.

Mednieku sautējums
Puskilograms medījuma gaļas, trīs sīpoli, 100 gramu taukvielu, 300 gramu sēņu (baravikas, rudmieses vai sviesta bekas), trīs burkāni, kartupeļi, kadiķogas, pipari, sāls.
Gaļu sagriež gabaliņos un apcep, pievienojot ripiņās sagrieztu sīpolu un sēnes. Pieliek gabaliņos sagrieztus burkānus, kartupeļus un garšvielas. Sautē, kamēr kartupeļi nedaudz pašķīst un sāk veidoties tume.
Biezeņzupa no medījumu gaļas
500 gramu putna medījuma gaļas, divas ēdamkarotes sviesta, divi olu dzeltenumi, divas trešdaļas glāzes saldā krējuma, trīs litri liellopu gaļas buljona, sāls un zaļumi pēc garšas.
Putnu gaļu sakapā, apcep sviestā un divas reizes samaļ gaļasmašīnā. Pannā, kur cepa putnu gaļu, ielej glāzi liellopu gaļas buljona un vāra 5 minūtes. Malto putnu gaļu atšķaida ar izkāstu liellopu buljonu, pielej uz pannas gatavoto novārījumu un vāra pusstundu. Gatavajai zupai pievieno saldo krējumu, saberztus olu dzeltenumus un visu uzvāra. Var pievienot vārītus rīsus un sakapātus zaļumus.

ZZ.lv bloku ikona Komentāri

ZZ.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.