
Projekta “Atklāj un sajūti zaļos noslēpumus Zemgalē un Žemaitijā!” jeb “Green Secrets” ietvaros aizvadīta ceturtā no piecām plānotajām nodarbībām par sensoro dārzu izveidi, koncentrējoties uz sensorajām maņām – redzi, dzirdi, smaržu, garšu un tausti. Šīs nodarbības tēma bija garša, informē Jelgavas novada pašvaldība.
Nodarbības teorētiskajā daļā ainavu arhitekte Dr. arch. Natalija Ņitavska iepazīstināja ar garšas uztveres mehānismiem, pamatgaršām un to, kā garša kļūst par nozīmīgu sajūtu dārza pieredzē. Dalībnieki uzzināja par virtuves dārzu vēsturi, ēdamiem un indīgiem augiem publiskajos apstādījumos, kā arī par Latvijas un gadalaiku garšu dažādību.
Praktiskajā daļā zemnieku saimniecībā “Rūķīšu tēja” dalībnieki iepazinās ar zāļu tēju audzēšanas, ievākšanas un kaltēšanas nosacījumiem, kā arī baudīja tēju, sīrupu un sulu degustācijas.
Projekta “Green Secrets” kopējais finansējums ir 740 810,12 eiro.
No Latvijas projektā piedalās Jelgavas un Bauskas novada pašvaldības, bet no Lietuvas – Jonišķu tūrisma un biznesa informācijas centrs un Dabas mantojuma fonds, kā arī Žemaitijas aizsargājamo teritoriju direktorāts, projekta “Green Secrets” galvenais partneris







