Patīkami, ka aizvien vairāk uzņēmumu domā, kā atvieglot ēst gatavošanas procesu.
Patīkami, ka aizvien vairāk uzņēmumu domā, kā atvieglot ēst gatavošanas procesu. Tā, līdzās labas kvalitātes «Dobeles dzirnavnieka» sausajiem pusfabrikātiem (dažādu pankūku miltiem, kēksiem, vafelēm un rauga mīklai), veikalu plauktos parādījušies «Mārupes dzirnavu» sausie maisījumi. Firma piedāvā pīrādziņu, kēksu, pankūku un citus pusfabrikātus.
Interesants ir sausais maisījums picas mīklas pagatavošanai. Tas sastāv no miltiem, piena pulvera, sāls un cukura. Lai mīkla rūgtu, iepakojumā ir arī maza paciņa sausā rauga. Sākot gatavot mīklu, abas sastāvdaļas samaisa, pievieno ūdeni un augu eļļu, mīca un raudzē – tieši tāpat kā parasto rauga mīklu. Pēc tam atliek tikai mīklu plāni izrullēt un izkārtot uz tās pildījumu pēc vēlēšanās. Ja aptrūkst fantāzijas, ierosmi var smelties maisījumam klāt pieliktajā lapiņā ar picas receptēm.
Mīkla siltā vietā uzrūgst solītajās 20 minūtēs un izcepta garšo labi. Taču no viena iepakojuma (600 g) pagatavotais mīklas daudzums standarta cepamās plāts izmēriem ir nedaudz par daudz. Protams, mīklu var sadalīt vairākās daļās un cept vienu picu pēc otras. Bet kuram gan gribas gaidīt?