Biezpiena krēms.
Biezpiena krēms
400 g laba pilnpiena biezpiena, 200 g skāba vai salda krējuma, 1/2 glāze cukura, vaniļas cukurs, 150 g konservētu augļu – ķiršu, aprikožu, persiku, ananasu, ābolu vai citu.
Biezpienu samaļ gaļas mašīnā vai izberž caur sietu. Pievieno cukuru, vaniļas cukuru un krējumu. Masu puto, līdz tā maiga un viendabīga. Porciju trauciņos kārto konservētos augļus, tiem virsū liek atdzesētu biezpiena krēmu. Dekorē ar šokolādes skaidiņām vai kanēli.
Nātru un olu salāti
Jaunās nātru lapiņas nomazgā un noplaucē, sietā notecina. Pēc tam sakapā. Pievieno sīkos gabaliņos sagrieztu svaigu gurķi, lociņus un vārītas olas. Pārlej ar krējumu.