Šampinjoni grieķu gaumē un Pankūkas ar siera un šķiņķa pildījumu.
Šampinjoni grieķu gaumē
500 g svaigu šampinjonu. Buljonam: 100 g ūdens, 100 g baltvīna, 50 g olīveļļas, 1 ēdamkarote citronu sulas, 5 baltie pipari, 1 lauru lapa, 1/2tējkarotes sāls, 1/2 tējkarotes malta koriandra, 1/2 tējkarote timiāna, 1 ēdamkarote sasmalcinātu pētersīļu.
Šampinjonus noskalo un notīra, lielākos pārgriež uz pusēm.
Uzvāra visas buljona sastāvdaļas, izņemot pētersīļus. Sēnes liek buljonā un uz lēnas uguns vāra 10 minūtes. Atdzesē buljonā, izņem no tā un pārkaisa ar pētersīļiem.
Pankūkas ar siera un šķiņķa pildījumu
Pildījumam: 200 g svaigu šampinjonu, 2 sīpoli, 150 g kūpināta šķiņķa, 200 g rupji sarīvēta Krievzemes vai lauku siera, 100 g skāba krējuma, 200 g saldētu vai svaigu zaļo zirnīšu.
Izcep plānās pankūkas.
Šampinjonus noskalo un sagriež šķēlītēs. Uz pannas apcep sagrieztu šķiņķi un sīpolus, pievieno sēnes un zirnīšus. Beigās pievieno krējumu. Gatavā pildījumā iemaisa rīvēto sieru un sakapātus zaļumus. Uz pankūkas liek karoti pildījuma, aizloka un apcep sakarsētā taukvielā.