Pirmdiena, 10. novembris
Mārtiņš, Mārcis, Markuss, Marks
weather-icon
+6° C, vējš 1.93 m/s, DR vēja virziens
ZZ.lv bloku ikona

Zemeņu kvass

Sīkas, bet gatavas zemenes pārlasa, mazgā, notecina, saliek emaljētā traukā, pārlej ar ūdeni (1 glāze uz 750 g ogu), uzvāra, noņem no uguns.

Sīkas, bet gatavas zemenes pārlasa, mazgā, notecina, saliek emaljētā traukā, pārlej ar ūdeni (1 glāze uz 750 g ogu), uzvāra, noņem no uguns. Pēc 10 minūtēm sulu filtrē, pievieno ēdamkaroti medus, četras tējkarotes cukura, 1 g citronskābes. Samaisa, izfiltrē un pilda tumšās pudelēs. Katrā pudelē ieliek 2 – 3 rozīnes. Pudeles aizkorķē un pārsien ar stiepli, iznes vēsā vietā. Pēc 7 – 10 dienām kvass ir gatavs lietošanai.
Ja process jāpaātrina, tad pirmās pāris dienas kvasu patur istabas temperatūrā un tikai pēc tam liek vēsumā. Gatavs kvass būs ceturtajā dienā.

ZZ.lv bloku ikona Komentāri

ZZ.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.