Daudz runājam par mūsu zemnieku un ražotāju likstām. Klausāmies bēdu stāstus, ka vietējā produkcija netiek pirkta, jo priekšroka dota lētajai, ar ķīmiju piesātinātajai importa pārtikai.
Daudz runājam par mūsu zemnieku un ražotāju likstām. Klausāmies bēdu stāstus, ka vietējā produkcija netiek pirkta, jo priekšroka dota lētajai, ar ķīmiju piesātinātajai importa pārtikai.
Katru dienu nervus (un ne jau man vienam) bojā ik pa piecām līdz desmit minūtēm televīzijā pārraidītā reklāma par firmas «Valdo» «veselīgo pārtiku». Šīs firmas reklamētā pārtika pārsvarā tiek iepirkta ārzemēs, un to fasē bāzē Rīgā, Bauskas ielā. Tālākais ceļš – tirdzniecības tīkls. Negribu runāt par visu produkciju, bet par nepārtraukti dievināto margarīnu un miltiem. Margarīnu, kā mēs visi zinām, Latvijā neražo, bet ieved no ārzemēm. Arī margarīns «Divi gaiļi» tiek ievests, bet fasēts Rīgas Piena kombinātā. Un vai ir zināma «Valdo» fasēto miltu izcelsme un kvalitāte?
Vai kādreiz mēs beigsim meklēt kašķi savās mājās, slēgt ciet Latvijas uzņēmumus un tajā pašā laikā skandēt ievesto surogātu reklāmas? Neķeriet mutē slieku kā badīgais asaris, kas neapzinās, ka sliekas vēderā ir makšķernieka paslēpts āķis. Taupīsim pašu dārgāko – veselību!
Ja mēs Latvijā neprotam ražot apavus, tas nenozīmē, ka slikta ir vietējā pārtika. Eiropā jau varēsim iesoļot plikām pēdām, bet Latvijā ražotā pārtika būs vienmēr teicamas kvalitātes un garšas.
M.Vanags Jelgavas rajonā