Ko nozīmē uz pārtikas produktiem attēlotās zīmes «Kvalitatīvs Latvijas produkts» un preču zīme «Veselīgs produkts» un ar ko tās atšķiras, «Ziņām» vaicā Jelgavas rajona iedzīvotāja.
Ko nozīmē uz pārtikas produktiem attēlotās zīmes “Kvalitatīvs Latvijas produkts” un preču zīme “Veselīgs produkts” un ar ko tās atšķiras, “Ziņām” vaicā Jelgavas rajona iedzīvotāja.
Preču zīmi “Kvalitatīvs Latvijas produkts” piešķir pārtikas produktiem, kuru sastāvā ir vismaz 75 procenti Latvijā audzētu izejvielu un kuri atbilst nepieciešamajām kvalitātes prasībām.
Savukārt preču zīmes “Veselīgs produkts” izvēles kritēriji ir šādi:
maize – paaugstināts balastvielu saturs, minimāli pievienotas rafinētas taukvielas, bez cukura vai ar nelielu tā piedevu, minimāli pievienots sāls; piens un tā produkti – pazemināts taukvielu saturs, probiotiķu klātbūtne skābpiena produktos, jogurti ar pazeminātu cukura daudzumu; rieksti, sēklas – negrauzdēti, nesālīti, necukuroti; pārtikas eļļa – mehāniska ieguves metode, nerafinēta.