Abonē e-avīzi "Zemgales Ziņas"!
Abonēt

2022 gada vispraktiskāko klēpjdatoru TOP-5

Izveidot pašu labāko reitingu nav vienkārši, it sevišķi ja runa ir par praktiskumu. Šajā parametrā ir vērts iekļaut šādus klēpjdatora raksturlielumus, kā veiktspēja, attēla kvalitāte, OS, akumulatora darbības laiks un, protams, cena. Reitingā ir iekļauti ne paši draudzīgākie budžetam modeļi, toties pēc savām iespējām un darba komforta tie ir nepārprotami labākie klēpjdatori.

APPLE macbook Air M1 2020

Šim klēpjdatoram ir M mikroshēma — tā pati, ko Apple plāno integrēt ierīcēs līdz 2025. gadam. Laptops ir pieejams ar operatīvo no 8 līdz 16 Gb un ar PAI no 256 Gb līdz 1-2 Tb. Matrica IPS ar tehnoloģiju Retina, dziļas krāsas un kontrasta attiecība 902:1. Pateicoties šim uz ekrāna ir redzams viss pat saulē. Tradicionāli Apple klēpjdatoros var uzlikt vairākumu iPad/iPhone aplikāciju. Šim modelim apakšējā daļā uzsilst maksimāli līdz 35 grādiem, tādēļ tajā nav dzesēšanas sistēmas. Tas darbojas līdz 20 stundām nepārtrauktas lietošanas, ja skatīties video vai strādāt ar biroja PN. Tiesa, šī klēpjdatora cena  ir atbilstoša visām modifikācijām.

Microsoft Surface Laptop 4

Tas jau ir Windows klēpjdators  grafikas darbam un lielākajai daļai vieglo spēļu. Izgatavots ar Intel-11 mikroshēmu,  bet modificētais spēļu klēpjdators — uz AMD. Citas funkcijas:

  • SSD disks.
  • Sensoru ekrāns, IPS matrica.
  • 3:2 — malu attiecības.
  • Integrētā videokarte, lai sanāktu ultrabuks.
  • USB 3.2, USB-C 3.2, audio ligzda.
  • Kluss skārienpanelis ar labu reakciju kā arī klēpjdatora tastatūra ar baltu fona gaismu.
  •  Minimalistiskais dizains, bet iekšējā apdare var būt pat no metāla vai alkantāras.
  • Klusa dzesēšanas sistēma.
  • Autonoma nepārtraukta darbība 4-7 stundas video vai teksta atskaņošanas.

HP Spectre x360

Transformējamais modelis ar matēto vāku. Ir Thunderbolt 3 savienotajs, caur kuru var ne tikai datus pārraidīt, bet arī uzlādēt viedierīci, kā arī pieslēgt ārējo monitoru. Ir arī citas pieslēgvietas: USB-C, USB, HDMI, karšu lasītājs. IPS klēpjdatora ekrāns, līdz pat 4K izšķirtspēja ar patiesām krāsām. Tastatūras taustiņi ar lielo gaitu un fona gaismu, komplektā ietilpst stiluss. Čipsets Intel i7 nodrošinās augstu produktivitāti uz vairākiem gadiem. Nav uzlabotas dzesēšanas, tāpēc pie lielām slodzēm  modelis var uzsilt līdz 50-60 grādiem. PAI 8 Gb, bet  256 Gb atmiņas var aizstāt ar   2 Tb ROM.   Akumulatora darbības ilgums ir līdz 21 stundai “rakstīšanas” un līdz 14 stundām video atskaņošanas. Par šo klēpjdatoru atsauksmes galvenokārt uzsver tieši praktiskumu — lietotāji gan strādā, gan atpūšas ar to, izmantojot kā klēpjdatoru un megaplanšeti.

Kādu klēpjdatoru iegādāties – tas ir atkarīgs no prasībām un finansiālajām iespējām. Šajā izlasē katra viedierīce ir uzmanības cienīga un attaisno savu cenu.

Līdzīgi raksti

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
ZZ.lv komanda.