Abonē e-avīzi "Zemgales Ziņas"!
Abonēt

Jelgavas Ēdināšanas un viesmīlības nozares asociācija tiekas ar nozares pārstāvjiem

Lai pārrunātu aktuālākos jautājumus un sadarbības iespējas, vakar, 9. aprīlī, Zemgales reģiona Kompetenču attīstības centrā (ZRKAC) Jelgavas Ēdināšanas un viesmīlības nozares asociācijas biedri uz tikšanos un iepazīšanos ar biedrību aicināja šīs nozares pārstāvjus, informē ZRKAC.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Pasākumu vadīja Jelgavas Ēdināšanas un viesmīlības nozares asociācijas valdes locekļi – restorāna “Chocolate & Pepper” līdzīpašniece Diāna Alksne, ēdināšanas uzņēmuma “Silva” vadītāja Sandra Blūmane un Abgunstes muižas saimniece Asnāte Avotniece.

Sākumā klātesošie tika iepazīstināti ar asociācijas mērķiem – nozares uzņēmumu interešu pārstāvniecība pašvaldību un nacionālā līmenī; pasākumu organizēšana, piemēram, “Baudēšanas festivāls 2025”; dalība projektos, tālākizglītība, pieredzes apmaiņa un tamlīdzīgi.

Asociācijas vadība akcentēja, ka biedrības uzdevums iekļauj ne tikai attīstības veicināšanu nozarē, bet arī labuma sniegšanu sabiedrībai, to izglītojot, informējot par aktualitātēm un veicinot nozares pieejamību plašākā mērogā.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Jāpiebilst, ka šobrīd asociācijā ir 16 biedri, kas piedalījušies tās dibināšanā, taču biedrībai var pievienoties ikviens šīs nozares pārstāvis – arī interesenti, kas darbojas ārpus Jelgavas valstspilsētas un novada robežām.

Tikšanās laikā D.Alksne arī iepazīstināja ar plānotajiem biedrības darbiem, tostarp sadarbības veidošanu ar Jelgavas reģionālo Tūrisma centru, Jelgavas valstspilsētas pašvaldību un Jelgavas novada pašvaldību, izglītības iestādēm un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru.

Pasākuma dalībnieki dalījās savā pieredzē un redzējumā par problēmjautājumiem, kas ēdināšanas un viesmīlības jomā būtu jārisina. Proti, tā būtu ēnu ekonomikas apkarošana, PVN likmes samazināšana ēdinātājiem, sezonalitātes ietekme uz šo sfēru, Jelgavas un novada gastronomijas tūrisma pilnveide un citi.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Šo un vēl citu jautājumu risināšanā ēdināšanas un viesmīlības jomas pārstāvji aicināti sadarboties gan nozares iekšienē, gan arī plašākā mērogā. Jāpiebilst, ka asociācija plāno izveidot darba grupu, kas mērķtiecīgi strādās pie finanšu un ekonomikas jautājumiem, sabiedrisko attiecību veidošanas, projektu rakstīšanas un citos virzienos.

Tikšanās laikā klātesošie tika iepazīstināti ar zīmola “tasteJelgava” izveidi un Jelgavas Ēdināšanas un viesmīlības nozares asociācijas mājaslapu tastejelgava.lv, kurā ietverta informācija par biedrības darbību, statūtiem, saziņas iespējām. Tāpat mājaslapā var iepazīties ar pašreizējo biedru sarakstu un ērti pievienoties biedrībai, aizpildot iesniegumu par uzņemšanu.

Jelgavas Ēdināšanas un viesmīlības nozares asociācija ir dibināta 2024. gada 1. februārī, un tās darbība saistīta ar šīs nozares attīstības veicināšanu Jelgavas valstspilsētā un Jelgavas novadā.

Foto: Zemgales reģiona Kompetenču attīstības centrs

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
ZZ.lv komanda.