Abonē e-avīzi "Zemgales Ziņas"!
Abonēt

Jāņu siers gan tradīciju cienītājiem, gan veģetāriešiem

Jāņu svinības nav iedomājamas bez siera, taču mūsdienīgi svinētāji līdzās zeltainajam ķimeņu siera ritulim galdā vēlas celt arī stilīgas uzkodas gan klasikas cienītājiem, gan netradicionālākiem līgotājiem, tāpēc uztura speciāliste Jevgēnija Jansone piedāvā divas receptes marinētām siera uzkodām, kas gan klasisku sieru izlasi, gan tofu sieru padarīs par modernu gardumu gada īsākajai naktij

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Marinētu sieru izlase līgotāju gaumē

Gatavošanas laiks 10 min+ laiks marinēšanai.

Sastāvdaļas

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

300-400 g dažādu sieru (piemēram, Jāņu siera, Čederas, fetas u.c.)

150 ml saulespuķu vai rapšu eļļas

Saišķis smalki sakapātu diļļu

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Saišķis smalki sakapātu lociņu

2 ķiplokspiedē izspiestas ķiploka daiviņas

1 ēdamkarote balzamiko mērces

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

1 ēdamkarote rozā piparu

Sāls (var arī nepievienot, jo siers ir sāļš)

Pagatavošana

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
  1. Sagriez sieru vienādā izmēra plāksnēs vai standziņās, rūpīgi izkārto to vismaz 2cm dziļā traukā.
  2. Citā traukā sajauc visas pārējās receptes sastāvdaļas un iegūto marinādi pārlej pāri sieram.
  3. Liec ledusskapī un baudi pēc dažām stundām!

Marinēts tofu siers

Gatavošanas laiks 10 min+ laiks marinēšanai.

Tofu ir unikāls produkts, jo tam ir neitrāla garša, bet tas labi uzsūc sevī citu produktu garšas, tāpēc šī recepte tofu sieru padarīs par patiesi gardu uzkodu, kas patiks gan veģetāriešiem, gan gaļēdājiem.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Sastāvdaļas

300-350 g cietā tofu siera

200 ml olīveļļas (vai 50/50 olīveļļas un rapšu eļļas maisījums)

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

10-15 gabali smalki sakapātu saulē kaltētu tomātu

100 g smalki sakapātu melno olīvu

1 ēdamkarote smalki sakapāta svaiga rozmarīna

1 ēdamkarote svaiga timiāna lapiņu

2 ķiplokspiedē izspiestas ķiploka daiviņas

1 tējk. ķimeņu

šķipsniņa čili piparu pulvera vai citu aso piparu

sāls, melnie pipari

Pagatavošana

  1. Sagriez tofu sieru 1×1 cm kubiņos un liec to puslitra burkā vai citā tāda paša apjoma traukā.
  2. Bļodā rūpīgi samaisi visas pārējās receptes sastāvdaļas.
  3. Pārlej eļļas maisījumu pāri sieram, uzliec burkai vāku vai aptin trauka virsmu ar pārtikas plēvi un atstāj uz 3-4 stundām marinēties istabas temperatūrā (ja izmanto tikai olīveļļu, tad sieru nevajag likt ledusskapī, jo olīveļļa vēsumā sastingst. Ja marinādei izmanto olīveļļas un rapšu eļļas maisījumu, tad var uzglabāt arī ledusskapī).
  4. Baudi sieru kopā ar iecienītu maizi vai grauzdiņiem!

Foto: Viktorija Kožemjakina

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
ZZ.lv komanda.