Abonē e-avīzi "Zemgales Ziņas"!
Abonēt

Receptes pāri palikušajām Lieldienu olām

Olas Benedikta gaumē ar īpašo mērcīti

Atkal Lieldienas pagājušas un vēlme pēc košajām Lieldienu olām bija lielāka par spēju tās apēst? Pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone piedāvā divas receptes ēdieniem no pāri palikušajām Lieldienu olām.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Olas Benedikta gaumē ar īpašo mērcīti

Sastāvdaļas:

4-5 vārītas olas

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

4 maizes šķēles

4 ēdamk. krēmsiera

4 šķiņķa vai laša šķēles (var neizmantot)

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

zaļumi rotāšanai

mērcei

2 vārītu olu dzeltenumi

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

60 ml olīveļļas

1 ēdamk. citrona vai laima sulas

1/2 tējk. maigu sinepju

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

4 ēdamk. grieķu vai bezpiedevu jogurta

sāls, sarkanie pipari pēc garšas

Pagatavošana

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
  1. Ar dakšiņu viendabīgā masā saspaidi olu dzeltenumus viendabīgā masā, pievieno citrona sulu, sinepes un pakāpeniski pielej klāt olīveļļu.
  2. Pievieno jogurtu, sāli, sarkanos piparus un samaisi visu viendabīgā mērcē.
  3. Uz sakarsētas pannas nedaudz apgrauzdē maizītes no abām pusēm.
  4. Uz katras maizes šķēles uzsmērē krēmsieru, uzliec šķiņķi vai lasi.
  5. Liec maizei virsū sagrieztas olas.
  6. Pārlej olas ar mērcīti, rotā ar zaļumiem un pasniedz.

Pavasara proteīnu salāti

Sastāvdaļas:

4 vārītas olas

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

1 nogatavināts avokado

400 g ķiršu tomātiņu

2 vārītas vai ceptas vistas filejas

100 g bekona šķēles

100 g iecienītā siera (piemēram, ar siera ar zilo pelējumu)

rukola, spināti

mērcei

6 ēdamk. olīveļļas

3 ēdamk. citrona sulas

1 ēdamk. medus

1/2 tējk. sinepju

sāls, melnie pipari

Pagatavošana

  1. Apcep bekona šķēles uz sausas pannas, kamēr tās paliek kraukšķīgās.
  2. Pārgriez tomātiņus uz pusēm.
  3. Sieru un vistas filejas sagriez nelielos kubiņos, nelielos gabalos sagriez arī bekona šķēles.
  4. Nomizo un sagriez plānās šķēlēs avokado.
  5. Sagriez ceturtdaļās vārītās olas.
  6. Sajauc visas mērces sastāvdaļas.
  7. Samaisi spinātus un rukolu ar mērci, atstājot nedaudz mērces salātu apslacīšanai beigās.
  8. Kārto salātus pa šķīvjiem – pamatā liec spinātus un rukolu, kas sajaukta ar mērci, virsū kārto pārējās sastāvdaļas.
  9. Pasniedz, apslakot ar atlikušo mērcīti.

Foto: Viktorija Kožemjakina

Pavasara proteīnu salāti

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
ZZ.lv komanda.